Menu
Loyalty points

I work in ...

Continue

Content is being adapted
based on your type of business

Login and use our food cost calculator right away

Calculate your foodcost easily
Save your recipe calculations and use them on the go Calculate the cost of this recipe

Ingredients

+

ส่วนผสมพริกแกงเผ็ด

  • Large Dried and Soaked Seedless Chilli 100.0 g
  • Garlic 60.0 g
  • Shallots 40.0 g
  • Galangal
  • Lemongrass
  • Shrimp Paste

ส่วนผสมคั่วผำหมูดำ

  • Coconut sugar 480.0 g
  • Chilli Curry 80.0 g
  • Kaffir Lime Leaves 4.0 g
  • Cayenne 60.0 g
  • พริกขี้หนูสวน 40.0 g
  • ำปลา 20.0 g
  • KNORR Aroy Sure All-In-One Seasoning Pork Flavoured 800 g 8.0 g
  • Coconut Sugar 4.0 g
  • Vegetable Oil 4.0 g
  • Coconut sugar 400.0 g

Check out Red Curry Stir-fried Kurobuta Pork withWolffia’s recipe: how to cook and its ingredients.

...

Method

  1. ส่วนผสมพริกแกงเผ็ด

    • นำพริกแห้งเม็ดใหญ่แช่น้ำเอาเม็ดออก กระเทียม หอมแดง ข่า ตะไคร้ กะปิมาตำรวมให้เป็นเนื้อเดียวกันเป็นพริกแกง พักไว้
  2. ส่วนผสมคั่วผำหมูดำ

    • นำหมูดำที่เป็นชิ้นสเต็กย่างให้สุกหอม พักไว้
    • จากนั้นตั้งกะทะให้ร้อน ใส่น้ำมัน พริกแกงเผ็ด ผัดให้มีกลิ่นหอม ใส่ตามด้วยผำสด ใบมะกรูด ผัดให้ร้อน
    • ปรุงรสด้วย น้ำปลา น้ำตาลปี๊บ ผงปรุงครบรส รสหมู ตราคนอร์ อร่อยชัวร์ และกะทิ พอสุก ใส่พริกชี้ฟ้าแดงลงผัด ชิมรส
    • นำสเต็กหมูดำมาสไลซ์เป็นชิ้น ตักคั่วผำราดลงบนหมูดำให้ทั่ว จัดเสิร์ฟพร้อมข้าวสวยหรือข้าวเหนียวร้อนๆ สามารถเปลี่ยนเนื้อสัตว์ได้ เช่น เนื้อไก่ เนื้อวัว ปลา กุ้ง ปลาหมึก หอย เป็นต้น
  3. ข้อมูลเพิ่มเติมสำหรับผู้ประกอบการร้านอาหาร

      Check out other recipes from our expansive collection of recipe choices.
Home
Menu
Products
Cart
Recipes