Ingredients
Chicken Breast
-
Water
-
Pepper
-
Chicken Breasts, skinless and boneless 2.0 piece
ขั้นตอนการทำซอสบูลโกกิ
-
Soy Sauce 3.0 tbsp
-
Water 1.0 tbsp
-
Brown Sugar 1.5 tbsp
-
Ginger, grated 1.0 tbsp
-
Sesame Oil 0.5 tbsp
-
Cornstarch (optional, only if the sauce is too watery) 1.0 tsp
-
Sesame Seeds 1.0 tsp
-
Cooking Oil 1.0 tbsp
-
Garlic Clove, minced 3.0 part
Plating
-
Fried Egg, sunny side up 3.0 egg
-
White Onions, caramelized 3.0 tbsp
-
Whole Wheat Bun 3.0 slice
Method
-
Chicken Breast
- In a pot, add in your chicken breasts and cover it in water.
- Season with Aroysure All-In-One Chicken Flavoured Seasoning and pepper.
- Bring to a boil over medium to high heat, then reduce the heat and cover it. Let the chicken cook through for 10-15 minutes, depending on the size and thickness.
- When cooked, remove the chicken, shred it with a fork, and set aside.
-
ขั้นตอนการทำซอสบูลโกกิ
- ตั้งกระทะใบใหญ่บนไฟร้อนปานกลาง ใส่น้ำตาลและคนจนละลายเป็นน้ำตาลเชื่อมและเหลืองข้น ระวังอย่าให้น้ำตาลไหม้
- เทซีอิ๊วผงรสมะนาว ตราคนอร์ ซีเล็คชั่นส์ผสมน้ำ เดมิเกลซ ตราคนอร์ น้ำมันงา กระเทียม และขิงลงไปคนให้เข้ากัน ถ้าซอสเหลวไป ทำให้ข้นโดยใส่แป้งข้าวโพดผสมน้ำลงไปผสม ให้ผสมแป้งข้าวโพดกับน้ำให้เข้ากันก่อนใส่ลงในซอส
- ใส่ไก่ฉีกและเมล็ดงาลงไปผสม คนให้ทั่วจนเคลือบไก่ดีแล้ว
- เคล็ดลับ: ผงมะนาว(คนอร์ ซีเล็คชั่นส์) ผสมน้ำ 1:3 จะได้น้ำมะนาวเข้มข้นไว้ปรุงรสตามใจชอบ
-
Plating
- Cut your whole wheat bun in two and lightly toast them.
- Place your shredded bulgogi chicken on the bottom bun.
- Top with caramelized onions, and a freshly cooked sunny side up fried egg.
- Cover with the top bun and serve.
Check out other recipes from our expansive collection of recipe choices.