I work in ...

Continue

Content is being adapted
based on your type of business

+

Chicken Breast

ขั้นตอนการทำซอสบูลโกกิ

  • Soy Sauce 3.0 tbsp
  • Water 1.0 tbsp
  • Brown Sugar 1.5 tbsp
  • Ginger, grated 1.0 tbsp
  • Sesame Oil 0.5 tbsp
  • Cornstarch (optional, only if the sauce is too watery) 1.0 tsp
  • Sesame Seeds 1.0 tsp
  • Cooking Oil 1.0 tbsp
  • Garlic Clove, minced 3.0 part

Plating

  • Fried Egg, sunny side up 3.0 egg
  • White Onions, caramelized 3.0 tbsp
  • Whole Wheat Bun 3.0 slice
  1. Chicken Breast

    • In a pot, add in your chicken breasts and cover it in water.
    • Season with Aroysure All-In-One Chicken Flavoured Seasoning and pepper.
    • Bring to a boil over medium to high heat, then reduce the heat and cover it. Let the chicken cook through for 10-15 minutes, depending on the size and thickness.
    • When cooked, remove the chicken, shred it with a fork, and set aside.
  2. ขั้นตอนการทำซอสบูลโกกิ

    • ตั้งกระทะใบใหญ่บนไฟร้อนปานกลาง ใส่น้ำตาลและคนจนละลายเป็นน้ำตาลเชื่อมและเหลืองข้น ระวังอย่าให้น้ำตาลไหม้
    • เทซีอิ๊วผงรสมะนาว ตราคนอร์ ซีเล็คชั่นส์ผสมน้ำ เดมิเกลซ ตราคนอร์ น้ำมันงา กระเทียม และขิงลงไปคนให้เข้ากัน ถ้าซอสเหลวไป ทำให้ข้นโดยใส่แป้งข้าวโพดผสมน้ำลงไปผสม ให้ผสมแป้งข้าวโพดกับน้ำให้เข้ากันก่อนใส่ลงในซอส
    • ใส่ไก่ฉีกและเมล็ดงาลงไปผสม คนให้ทั่วจนเคลือบไก่ดีแล้ว
    • เคล็ดลับ: ผงมะนาว(คนอร์ ซีเล็คชั่นส์) ผสมน้ำ 1:3 จะได้น้ำมะนาวเข้มข้นไว้ปรุงรสตามใจชอบ
  3. Plating

    • Cut your whole wheat bun in two and lightly toast them.
    • Place your shredded bulgogi chicken on the bottom bun.
    • Top with caramelized onions, and a freshly cooked sunny side up fried egg.
    • Cover with the top bun and serve.